7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Korzenne sojacze



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

6 kotletów sojowych,
3 małe cebule,
3 łyżki oleju z pestek winogron,
1/4 szkl. wody,
2 łyżki soku z cytryny,
5 goździków,
5 liści laurowych,
14 kulek jałowca, pieprzu i ziela angielskiego,
łyżeczka gorczycy w ziarenkach i mielonej,
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu,
1/5 łyżeczki cynamonu i kurkumy,
sól

Przygotowanie:

Kotlety sojowe namoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą miękkie, odcisnąć z nich wodę i posypać 1/2 łyżeczki soli z obu stron. Przyprawy, oprócz gorczycy w ziarenkach, rozdrobnić.

Cebule obrać i pokroić na cienkie plasterki. W małym pojemniczku układać warstwami kotlety sojowe i cebulę, posypując wymieszanymi przyprawami, skrapiając sokiem cytrynowym i delikatnie soląc cebulę, zalać olejem wymieszanym z wodą. Zamknąć pojemniczek i wstawić go na 3 dni do lodówki.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-07-04 16:25:20.527
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Portowe sojacze (wegańska)
Sojacze z ryżem i orkiszem (wegańska)
Zupa z selera naciowego z sojaczami (wegańska)
Korzenne placuszki drożdżowe (bez ograniczeń)
Korzenna zupa cebulowa. (wegańska)
Korzenna dynia z marchewką (wegańska)
Wegański korzenny chlebek (wegańska)
Seler w oleju korzennym (wegańska)
Przyprawa korzenna - piernikowa (wegańska)
Morskie sojacze (marynowane z cebulą i musztardą) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas