7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadziany pomidorek (z bakłażanowo-cukiniowym farszem)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

duży pomidor
bakłażan
cukinia
seler/ cebula
pieczarka
kozi ser (można pominąć)

tymianek
dużo majeranku
pietruszka
pieprz ziołowy
ew. czosnek

Przygotowanie:

Warzywa (poza oczywiście pomidorem) drobno kroimy i gotujemy na parze. Z pomidora odkrawamy górkę (czapeczkę) i wydrążamy środek tak, aby nie naruszyć ścianek.

Środek wrzucamy do małego garnuszka, dodajemy tymianek, dużo majeranku, pietruszkę, pieprz ziołowy i ew. ciut czosnku.

Dodajemy warzywa i wygotowujemy wodę. Dokładamy serek i powstały farsz odsączamy na sitku (wodę zostawiamy na zupę :). Wrzucamy farsz do pomidora i kładziemy jeszcze plasterek sera. Smacznego!
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2008-07-10 18:54:23.663
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażanowo-cukiniowo-pomidorowe danie śródziemnomorskie na lato (wegańska)
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska)
Farsz bakłażanowy z papryką i pomidorami, do naleśników (wegańska)
Aromatyczne pierożki z nadzieniem pieczarkowo-cukiniowo-bakłażanowym i sosem rozmarynowym (lakto-wege)
„Lasagne” cukiniowe z farszem z kaszy i szpinakowym (lakto-wege)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Pomidorek (napój z sokiem z kiszonej kapusty) (wegańska)
Muffiny cukiniowe (wegańska)
Cukiniowa tarta (bez ograniczeń)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas