7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadziewany patison - pychota

Świetny sposób na niepotrzebny farsz na kotlety z ciecierzycy.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

patison
nadzienie na kotlety z ciecierzycy (zmiksowana ciecierzyca, marchewka, cebula)
odrobina "różowego sosu" (trójkącik serka topionego, łyżka jogurtu, trochę ketchupu)

Przygotowanie:

Odkrajamy górkę od patisona i wydrążamy obie strony. Napełniamy farszem i dodajemy sosu (ew. sosem polewamy gotową potrawę). Zamykamy - farsz nie może wychodzić - dodatkowo spinamy wykałaczkami i gotujemy na parze aż zmięknie. Pycha!

Wskazówki i uwagi:

Dobrze jest tę potrawę przygotować wcześniej i odgrzać na parze, wtedy na pewno patison będzie miękki.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2008-07-16 05:22:03.281
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Patison duszony z pomidorem (wegańska)
Pychota - sałatka z kukurydzy, pomidora i ogórka w śmietanie (lakto-wege)
Makowa pychota - niby jogurcik makowo-bakaliowy (wegańska)
Pieczony kabaczek, cukinia lub patison (wegańska)
Pieczona cukinia / kabaczek / patison (wegańska)
Jarzynka z patisona doprawiona sosem sojowym i imbirem (wegańska)
Bisque (kremowa zupa) z patisonów i marchwi (wegańska)
Patisony duszone z warzywami, soczewicą i ziołami (wegańska)
Patison faszerowany kaszą jaglaną z warzywami (wegańska)
Placki z ziemniaków i patisonów, cukini lub kabaczka (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas