7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Placuszki drożdżowe z Faring - z fasolką szparagową



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

mała garść fasolki szparagowej
mała cebula
10 g drożdży
szczypta soli
2 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
łyżeczka octu jabłkowego
świeżo mielony czarny pieprz
1/2 łyżeczki bazylii
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron

Przygotowanie:

Fasolkę oczyścić, umyć, ugotować i pokroić na małe kawałeczki. Cebulę drobno posiekać. Drożdże dokładnie wymieszać z 1/5 szkl. letniej wody, szczyptą soli i łyżką mąki kukurydzianej, odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.

Wrzucić cebulę i fasolkę, dodać koncentrat pomidorowy, wlać ocet jabłkowy, wsypać przyprawy i resztę mąki kukurydzianej, wymieszać.

Na małej patelni rozgrzać olej, nałożyć 3 placuszki i usmażyć z obu stron.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-08-08 00:44:24.263
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Korzenne placuszki drożdżowe (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska)
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń)
Fasola szparagowa marynowana (na zimę) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas