7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Placki z plastrami jabłek

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 jabłka
0,5 litra mleka sojowego
mąka ziemniaczana - 5 łyżeczek czubatych
mąka pszenna - około 1,3-1,5 szklanki
olej do smażenia

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i kroimy ostrym nożem na plasterki o grubości około 7mm, a następnie ze środków usuwamy ogryzek.

Do mleka znajdującego się w garnku wsypujemy mąkę ziemniaczaną, następnie stopniowo dodajemy mąkę pszenną, cały czas mieszając trzepaczką, aż uzyskamy gęste, płynne ciasto.

Na teflonową patelnię wlewamy kapkę oleju (1 łyżeczka), rozgrzewamy. Następnie nakładamy widelcem zamoczone w cieście plastry jabłek oraz wlewamy chochelką odrobinę ciasta w miejsca pomiędzy jabłkami. Gdy ciasto zetnie się od spodu wystarczająco mocno, przerzucamy je na drugą stronę.

Wskazówki i uwagi:

Podawać posypane cukrem lub z konfiturą.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2008-08-31 20:44:43.449
Źródło/autor przepisu: Polgrunt i ja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Bigos z jabłek (wegańska)
Cymes z marchwi i jabłek (lakto-wege)
Surówka z dyni i jabłek (lakto-wege)
Surówka z pora i jabłek (wegańska & RAW)
Dżem z jabłek z malinami (wegańska)
Cukinia smażona pod plastrami sera (lakto-wege)
Cykoria smażona z plastrem sera (lakto-wege)
Smażone panierowane plastry cukinii (ovo-wege)
Plastry cebuli zapiekane na grzankach (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas