7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczarki faszerowane tofu z cebulką

Smaczna przystawka.

Średnia ocena: [4.75 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 kg dużych pieczarek
2 duże cebule
125 g tofu miękkiego
olej do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pieczarkom usuwamy nóżki, tak żeby zostały same kapelusze (najlepiej nie robić tego nożem, tylko delikatnie przechylić nóżkę, wtedy złamie się znacznie głębiej i będzie więcej miejsca na farsz). Kapelusze obieramy, jeśli trzeba.

Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na złoty kolor na oleju. Dorzucamy drobno pokrojone nóżki pieczarek, smażymy aż woda, którą puszczą, wyparuje. Wtedy dorzucamy tofu, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystko dokładnie i jeszcze chwilę smażymy (tofu ma się zamienić w papkę).

Farsz nakładamy do kapeluszy, układamy grzybki na posmarowanej olejem blaszce, pieczemy w piekarniku.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2008-09-10 00:27:56.279
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pieczarki wyszły smaczne. Tylko farsz jakoś mi chyba nie wyszedł, bo nie trzymał się kupy, może dlatego, że składniki dodawałam "na oko". Dodałam więc do niego trochę mąki sojowej zmieszanej z wodą i wtedy można już było śmiało faszerować pieczarki:)
jazgottt 2011-01-29 13:56:09.439

Pieczarki opanierowałam w jajku i bułce tartej i usmażyłam, a potem chwilę trzymałam w piekarniku. Wyszło smacznie! Farsz fajnie trzyma się pieczarki i można panierować bez obawy, że wypadnie ;P
ryfka 2010-10-01 21:14:47.169

Pycha! :) Ja przyprawiłam jeszcze bazylią, oregano i ostrą papryką i wyszła rewelacja!
~patel 2010-04-16 18:36:34.876

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Rumiane tofu z cebulką i orzechami (wegańska)
Tofu z koperkiem i cebulką - twarożek (wegańska & RAW)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Cukinie faszerowane brokułem z tofu (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas