7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Risotto z szafranem i czosnkiem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

225 g ryżu
3 ząbki czosnku
1 cebula
5 łyżek oliwy do smażenia
szczypta szafranu
sól
pieprz
1 łyżeczka ziół prowansalskich
natka do posypania
150 g tartego sera cheddar

Przygotowanie:

Czosnek i cebulę drobno posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż i stale mieszając przyrumienić go.
Szafran rozpuścić w 2 łyżkach zimnej wody. Dodać do ryżu, do tego sól, pieprz i zioła prowansalskie. Zalać wodą i dusić ok. 20 minut.
Zgasić gaz i pozostawić potrawę na ok. 5 minut w cieple, żeby ryż nabrał aromatu. Dodać drobno posiekaną natkę i posypać serem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ?
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Risotto alla milanese (z szafranem i parmezanem) (lakto-wege)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Risotto szczypiorkowe (wegańska)
Risotto fasolkowe po studencku (wegańska)
Risotto ze szparagami i pieczarkami (wegańska)
Risotto (ryż) z kurkami (wegańska)
"Risotto" z piekarnika, przepyszne (lakto-wege)
Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska)
Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska)
Pomidorowe risotto z cukinią i papryką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas