7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Racuszki z dyni, rabarbaru lub jabłek



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

2 jaja rozdzielone
4 dag cukru
5 łyżek mleka lub śmietany,
10-12 dag mąki
szczypta soli
40 dag rabarbaru lub 30 dag dyni lub jabłek
olej do smażenia
5 dag cukru pudru

Przygotowanie:

Dynię lub jabłka obrać, utrzeć na tarce o dużych otworach, rabarbar obrać, pokroić w cienkie plasterki. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko lub śmietanę,ubitą pianę z białek, przesianą mąkę,osolić do smaku, wymieszać delikatnie.

Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano. Posypać cukrem pudrem.

Jeść z apetytem! Smacznego i na zdrowie!
Nadesłał(a) Dana, dnia: 2008-09-27 04:15:02.334
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia polska", Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne; W-wa 1990 r., wydanie XX XII
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuszki z rabarbarem (wegańska)
Racuszki z dyni (bez ograniczeń)
Słodkie racuszki z dyni (bez ograniczeń)
Surówka z dyni i jabłek (lakto-wege)
Racuszki z jabłkami (wegańska)
Racuszki z jagodami (bez ograniczeń)
Babeczki z rabarbarem (ovo-wege)
Biszkopt z rabarbarem (bez ograniczeń)
Racuszki z kwaśnego mleka (bez ograniczeń)
Racuszki z płatków owsianych (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas