7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kutia ryżowa

Pszenicę zastąpiłam ryżem, bo bardziej go lubię i kutia wychodzi niezła. Oprócz śliwek można też dodać innych suszonych owoców.

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

25 dkg ryżu
sól
10 dkg suszonych śliwek bez pestek
szklanka miodu (w wersji wegańskiej należy użyć słodu)
mielony cynamon
5 dkg rodzynek
łyżka cukru trzcinowego (niekoniecznie)
migdały
orzechy - ile kto lubi
ew. inne bakalie wg uznania, np. skórka pomarańczowa

Przygotowanie:

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie (ok. 20 min.), następnie odcedzić i zostawić do ostudzenia. Śliwki ugotować i zmiksować z miodem/słodem i cynamonem, albo drobno pokroić.

Rodzynki namoczyć na chwilę we wrzątku, odsączyć i wymieszać z ryżem i ze śliwkami. Dodać cukier, rozdrobnione orzechy i płatki migdałowe. Można też dodać smażona skórkę pomarańczową i inne bakalie wg uznania. Wszystko wymieszać.
Nadesłał(a) maria, dnia: 2008-10-23 17:38:27.634
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kutia (wegańska)
"Kutia" inaczej (z kaszą jaglaną) (wegańska)
Mleko ryżowe / napój ryżowy (wegańska)
Bomba energetyczno-ryżowa (płatki ryżowe z bakaliami) (wegańska)
Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege)
Torcik ryżowo-jabłkowy (bez ograniczeń)
Ciasto ryżowe ze śmietaną (bez ograniczeń)
Ciasteczka z kleiku ryżowego (bez ograniczeń)
Babka ryżowa z morelami (bez ograniczeń)
Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas