7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grykę w paprykę

Średnia ocena: [4.0 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

pół dorodnej papryki
ok. 3-4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej, zależy od wielkości papryki
ser - ok. 3 plasterki albo "1/3 kółeczka" (może być zwykły żółty, ale mi najbardziej smakuje camembert lub ser kozi)
trochę cebuli
ew. zioła prowansalskie
ew. ketchup

Przygotowanie:

Ustawiamy piekarnik na 180-200 st. C. W czasie, gdy będzie się nagrzewał, przygotowujemy potrawę. Paprykę kroimy na pół. W filiżance mieszamy kaszę, pokrojoną cebulkę i ok. 2 pokrojone plasterki sera, ew. przyprawy.

Wykrawamy głąb papryki i wkładamy do niej mieszankę. Wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. Pod koniec pieczenia (3-4 min.) kładziemy plasterek sera (powinien się tylko rozpuścić). Jak lubimy, to polewamy ketchupem :)

Wskazówki i uwagi:

Uwielbiam to :)
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2008-10-26 12:51:10.143
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pyszne :) Chociaż jakoś tak mało tej kaszy wchodzi do papryki :| Albo miałam zmutowane papryki :|
eleventhbubble 2011-05-04 16:43:58.507

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wielowarzywna surówka z marchewką, zielonym kalafiorem i kiełkami gryki (wegańska)
Farszynki z papryką (ovo-wege)
Papryka "sanatoryjna" (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Papryka faszerowana soją (ovo-wege)
Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)
Omlet z groszkiem i papryką (bez ograniczeń)
Papryka faszerowana cukinią (wegańska)
Fasola z pomidorami i papryką (wegańska)
Oliwki z pomarańczami i papryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas