7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Soczewica z amarantusem, migdałami i ananasem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

75g amarantusa
2 łyżki oleju
150g soczewicy
75g migdałów
sól, pieprz
300g ananasa
1 łyżka curry
2 ząbki czosnku
2 cebule
imbir
1 łyżka masła [dla wegan oleju]

Przygotowanie:

Amarantus ugotować wg podstawowego przepisu. Soczewicę umyć dodać do amarantusa i jeszcze przez 20 minut gotować. Pod koniec doprawić ziołami i ostudzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić lekko na maśle. Dodać do amarantusa. Dodać także migdały, ananas, imbir i czosnek. Całość przyprawić i wymieszać.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-08-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pyszne!Mi bardzo smakowało.Polecam, szczególnie że amarantus ma bardzo wysokiej jakości białko.
~Sasanka 2009-05-25 18:01:37.522

nie polecam, paskudne :(
~locasta_18 2007-03-09 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soczewica słodko-kwaśna - z ananasem i ogórkami kiszonymi (wegańska)
Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód)
Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód)
Amarantus z owocami (lakto-wege)
Keks z amarantusem (ovo-wege)
Biszkopt z amarantusem (ovo-wege)
Murzynek z amarantusem (ovo-wege)
Placuszki z amarantusa (bez ograniczeń)
Jabłecznik z amarantusem (bez ograniczeń)
Placki z amarantusa (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas