7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka ryżowa z brzoskwiniami, ananasem i orzechami

Pyszne danie na drugie śniadanie!

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1 torebka ryżu
2 brzoskwinie z puszki
2 ananasy z puszki
duża garść orzechów arachidowych (solonych lub nie)
szczypiorek
sól
pieprz
bezjajeczny majonez (ok. półtorej łyżki)

Przygotowanie:

Ugotowany ryż przekładamy do miski. Posiekane brzoskwinie i ananasy oraz orzechy i posiekany szczypiorek mieszamy z ryżem. Doprawiamy i dodajemy majonez, mieszamy. Smacznego! :-)
Nadesłał(a) Ylajali, dnia: 2008-11-30 19:42:01.871
Źródło/autor przepisu: inspirowany książką "Kuchnia bez mięsa" Renaty Pacer
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Podoba mi się ten przepis :) ale czy można użyć zamiast majonezu jogurt naturalny ? Będzie pasował ?
agnmid 2013-04-05 16:20:28.476

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka ryżowo-warzywna z orzechami (wegańska)
Sałatka ryżowa z ananasem, papryką i curry (ovo-wege)
Sałatka ryżowa z awokado, ananasem i kukurydzą (ovo-wege)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)
Żółta sałatka ryżowa z orzechami włoskimi i kukurydzą (lakto-wege)
Kostka sojowa po hawajsku - z curry, brzoskwiniami i ananasami (wegańska)
Żółta sałatka ryżowa z ananasem, kukurydzą, panierowanym tofu i curry (wegańska)
Babka ryżowa z brzoskwiniami (bez mąki!) (bez ograniczeń)
Sałatka owocowa z winogronami i brzoskwiniami (wegańska & RAW)
Surówka z kalafiora z ananasem i orzechami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas