7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa z cukini z pieczarkami

Pyszna, lekka zupka na zimowe wieczory :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 cukinie
1 cebulka
1 ząbek czosnku
150 g pieczarek
sok z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
1 l wywaru warzywnego
2 gałązki estragonu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Umyć cukinie, odciąć końce, a miąższ pokroić na drobne kawałki. Obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Obrać czosnek. Umyć pieczarki i pokroić na cienkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny.

Rozgrzać w garnku oliwę z oliwek i poddusić na niej cebulę. Dodać cukinię i czosnek, przykryć pokrywką i dusić ok 5 minut.

Całość zmiksować i wlać do garnka. Dodać wywar warzywny i gałązki estragonu. Przyprawić zupę.

Grzyby smażyć kilka minut na teflonowej patelni, wyjąć z zupy estragon, a wrzucić pieczarki. Gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Można dodać grzanki, chociaż mnie najbardziej smakuje z otrębami granulowanymi Orico (inne jakoś mi do tej zupy nie pasują, ale możecie spróbować).
Nadesłał(a) Dziwnograj, dnia: 2008-12-07 17:08:35.012
Źródło/autor przepisu: "Dieta spalająca tłuszcz", Christina Zacker, Sonja Mutter
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami (wegańska)
Pikantne leczo z cukinią i pieczarkami (wegańska)
Makaron z cukinią, pieczarkami i papryką (wegańska)
Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege)
Zupa z papryką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Wegańskie lasagne ze szparagami, cukinią i pieczarkami (wegańska)
Szaszłyki z cukini, bakłażana, papryki i pieczarek (grill) (wegańska)
Zupa kalafiorowa z pieczarkami (lakto-wege)
Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas