7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Thambung Hodi, czyli zupa na kwaśno

Nietypowa zupa ze Sri Lanki. Z dodatkiem pasty tamarydynowej.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 łyżki mielonej kolendry
1 łyżka mielonego kuminu (kmin rzymski)
1 suszona chili
1/4 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
8 listków curry

5 szklanek gorącej wody
1 łyżka pasty tamaryndowej
1 cebula
4 ząbki czosnku

ryż
sól

Przygotowanie:

Do rondelka przełóż kolendrę, kumin, chili, pieprz i listki curry. Praż na średnim ogniu, cały czas mieszając albo potrząsając rondlem. Gdy przyprawy zaczną mocno pachnieć, wlej wodę, dodaj pastę, pokrojoną w cienkie piórka cebulę i czosnek. Zagotuj. Podgrzewaj 20 minut na małym ogniu, aż czosnek i cebula będą miękkie.

Podawać z ryżem.
Nadesłał(a) Dziwnograj, dnia: 2008-12-13 08:11:29.467
Źródło/autor przepisu: Gazeta Wyborcza, Sri Lanka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupka śmieciówka czyli zupa warzywna (wegańska)
Miszmasz owocowy czyli przecierana zupa z przewagą gruszek, jabłek i śliwek (lakto-wege)
Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska)
Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona (wegańska)
Sałatka z fasoli szparagowej na kwaśno, z cząbrem (wegańska)
Fasolka szparagowa duszona na oliwie, na kwaśno (wegańska)
Falaffel, czyli felafel (wegańska)
Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege)
Tatar paryski czyli twarożkowy (bez ograniczeń)
Empanada - czyli paragwajskie samosy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas