7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lasagne szpinakowa z groszkiem i fasolą

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 paczki mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
tofu sałatkowe

makaron lasagne
puszka groszku
puszka fasoli (lub inne ulubione warzywa)
olej

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy, dorzucamy do niego czosnek, zagotowujemy, wrzucamy tofu i dokładnie mieszamy.

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy warstwę makaronu, warstwę szpinaku, warstwę makaronu, warstwę warzyw, warstwę makaronu, warstwę szpinaku... itd., na samym wierzchu warstwę szpinaku i na to sypiemy pozostałe warzywa.

Zapiekamy pod przykryciem ok. 30 min. w 180 stopniach C.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2008-12-28 20:43:02.002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobiłam lasagne, tylko nie dodałam fasolki, zrobiłam jeszcze sos, no i już niewegańsko dodałam ser żółty. Wyszło pyszne i sycące. Zdecydowanie polecam, przepis świetny!
justay 2009-04-12 19:20:03.379

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

„Lasagne” cukiniowe z farszem z kaszy i szpinakowym (lakto-wege)
Lasagne z bakłażanem (lakto-wege)
Lasagne ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Wegańska lasagne (wegańska)
Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska)
Chlebek szpinakowy (lakto-wege)
Kotlety szpinakowe (ovo-wege)
Szpinakowe klopsiki (bez ograniczeń)
Rolada szpinakowa (bez ograniczeń)
Naleśniki szpinakowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas