7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Banany gotowane w mleku kokosowym, z posypką

Tajski deser

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 banany
1,5 szklanki mleka kokosowego
1 łyżeczka soku z pomarańczy
szczypta soli

posypka:
posiekana świeża mięta
orzechy laskowe albo migdały
starta czekolada

Przygotowanie:

Do garnka wrzucić pokrojone w plastry banany, zalać mlekiem kokosowym, posolić i zagotować. Po minucie gotowania wlać sok pomarańczowy i zamieszać.

Podawać na ciepło lub zimno z posypką.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2009-03-29 18:11:51.941
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Od kilku dni chodzilo za mna jakies kokosowe danie i wpadlam przypadkiem na to! Pycha! dodalam troszke mniej mleka kokosowego, wiec wyszlo bardziej geste, posypalam migdalami. Idealne jako deser i pozywne sniadanie :)
DiTa 2012-09-14 20:43:12.287


Zagęściłam dodatkowo kaszą manną i było pyszne :)
Madlene 2012-07-29 12:30:30.296

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany w mleku kokosowym (wegańska)
Smażone banany z kokosowym mlekiem (wegańska)
Banany kokosowe na ciepło (lakto-wege)
Banany w cieście kokosowym (wegańska)
Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Kotlety z fasoli gotowanej z mlekiem (bez ograniczeń)
Przekąska z banana z mlekiem w proszku i płatkami kukurydzianymi (wegańska)
Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska)
Krem z dyni z mlekiem kokosowym (wegańska)
Ryż ze słonecznikiem i mlekiem kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas