7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Orzechowy suflet z pora

Bardzo oromatyczny i sycący. Pychaaa!



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

1 duży por
pół szklanki bulionu
pół szklanki orzechów włoskich
2 jajka
2 łyżki ziół
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
olej/oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Pora cienko pokroić i podsmażyć na średnim ogniu, po czym dodać bulion i dusić ok. 5 minutek.

Orzeszki i podduszonego pora zmiksować na konsystencję puree. Dodać do tego 2 żółtka, zioła i jogurt oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Następnie wmieszać w to ubite na pianę białka.

Zapiekać w żaroodpornym naczynku ok 35 minut w temperaturze ok. 175 stopni C - aż urośnie i zestali się.

Wskazówki i uwagi:

Suflet jest wyborny, mi smakował z sałatą polaną jogurtem, ale propozycji podania jest na pewno co niemiara :-)
Nadesłał(a) sangria, dnia: 2009-01-18 08:02:34.818
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska" projektu Haldane Mason
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo smaczne. Orzechy dodają bardzo fajnego smaku :) mam tę ksiazke "Kuchnia wegetarianska" bede musiala wiecej przepisow wyprobować :)
~Silverka 2010-06-13 16:47:37.027

Pyszota.Mniam.
~agai 2009-02-15 20:53:58.274

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Suflet (bez ograniczeń)
Suflet czekoladowy (bez ograniczeń)
czekoladowy suflet (bez ograniczeń)
Suflet z amarantusa z porem (lakto-wege)
Słodki suflet z amarantusa (ovo-wege)
suflet dla amatorów słodyczy (bez ograniczeń)
"Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska)
Pora na Pora - tarta z porami na cieście francuskim (wegańska)
Tarta z nadzieniem z pora (bez ograniczeń)
Surówka z pora i rodzynek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas