7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Mamałyga z bryndzą zapiekana pod żółtym serem

Mamałyga, którą niektórzy nazywają polentą :)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1,5 szklanki kaszy kukurydzianej
bryndza
śmietana
sól
ulubione przyprawy (ja dałam tylko bazylię)
żółty ser
+ olej do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Kaszę kukurydzianą ugotować w trzech szklankach wody z solą.

Kiedy zrobi się gęsta, wyłożyć połowę do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Jako drugą warstwę położyć np. bryndzę, potem nałożyć drugą część kaszy. Całość zalać śmietaną wymieszaną z solą i przyprawami, posypać żółtym serem i zapiec.
Nadesłał(a) twarda, dnia: 2009-02-07 08:36:56.806
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bryndza jest niewege, bo zawiera podpuszczkę.
~lu 2010-04-13 00:57:45.787

WOW! Niesamowite! jutro do wyprobowania!!!!
erta 2009-02-14 22:54:55.718

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń)
Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege)
Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem (lakto-wege)
Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas