7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Czerwono-zielona sałatka (z pomidorem, awokado i groszkiem)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 pomidor
1 papryka
pół puszki groszku
awokado (nie za bardzo dojrzałe)
sok z cytryny
sól
biały pieprz
majonez (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Pomidora i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do nich groszek, solimy, pieprzymy. Awokado kroimy w kostkę, obficie skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy soli i pieprzu i dokładnie mieszamy (ja robiłam to w zamykanym plastikowym pudełeczku i potrząsałam :-) ). Dodajemy awokado do pozostałych warzyw, mieszamy.
Można też opcjonalnie dodać łyżkę majonezu.
Nadesłał(a) devlin, dnia: 2009-03-25 19:48:38.591
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z jarmużu, zielonego groszku i pomidorów (wegańska)
Surówka z pomidorów i zielonego groszku (wegańska)
Krem z zielonego groszku, brokułów i awokado (wegańska)
Zielona sałatka z selera naciowego, awokado i mięty (wegańska)
Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami) (lakto-wege)
Zielona sałatka z ziemniaków (z groszkiem i ogórkami kiszonymi) (ovo-wege)
Sałatka z ziemniaków, zielonego groszku i pieczarek (wegańska)
Zielone pomidory na kwaśno (sałatka na zimę, w słoikach) (wegańska)
Świdnicka sałatka z zielonego groszku, pieczarek i żółtego sera (bez ograniczeń)
Sałatka/pasta meksykańska z awokado i pomidora z oregano (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas