7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Omlet z porami i orzechami włoskimi

Szybki obiad w kilka minut, inspirowany klasycznym przepisem Kuchni wg Pięciu Przemian. Najsmaczniejsze z sałatką z pomidorów.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

mąka
jajko (ew. zastępnik dla wegan)
mleko lub mleko sojowe
sól
ew. kurkuma
ew. pieprz czarny
orzechy włoskie
por
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Przygotowujemy masę omletową: mąka + jajo + mleko + sól + ewentualnie odrobina kurkumy dla zaostrzenia smaku i koloru + pieprz jeśli ktoś lubi.

Siekamy orzechy (niezbyt drobno), podprażamy na suchej patelni.
Siekamy pora i podduszamy go na oliwie. Dodajemy orzechy, zalewamy masą omletową. Podsmażamy do zbrązowienia spodu, a następnie przewracamy. Smacznego :)
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-04-14 13:51:19.111
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fritatta (omlet włoski) z fasolką szparagową (ovo-wege)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)
Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka selerowa z prażonymi orzechami włoskimi (lakto-wege)
Sałatka z młodych buraczków z fetą i orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas