7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa amarantusowo-porowa



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g amarantusa
1l bulionu (może być z kostki warzywnej)
1 cebula
1 por
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
szczypiorek do posypania

olej do smażenia
ew. 100 g słodkiej śmietany

Przygotowanie:

Amarantus gotować w bulionie, na małym ogniu, przez 10 minut. W międzyczasie pokroić cebulę w drobną kostkę, a por w małe krążki. Pokrojony por i cebulę udusić na oleju. Dodać do zupy i razem gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku. Można dodać śmietankę. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie starej strony Szarłatu - firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

chętnie wypróbuję
dajma 2010-01-09 10:22:41.27

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege)
zupa porowa z serem (lakto-wege)
Zupa porowo-selerowa (wegańska)
Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska)
Zupa "babska" (porowo-ziemniaczana) (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege)
Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska)
Zupa śniadaniowa ("kaszka") amarantusowa (lakto-wege)
Francuska zupa porowo-cebulowa z grzankami (wegańska)
Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas