7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 g amarantusa (nasion)
3/4 l wody
sól
margaryna, masło lub olej do smażenia
3 marchewki
3 pory
100 g innych warzyw
tymianek

Przygotowanie:

Amarantus ugotować wg przepisu podstawowego, czyli na małym ogniu przez 15 minut.

Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Udusić krótko w brytfannie (czyli podpiec pod przykryciem). Wymieszać amarantus z warzywami, tymiankiem i szczyptą soli. Zostawić w piecu na ok. 10 minut i podawać.

Równie dobrze można przygotować wersję smażoną / duszoną na patelni.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Szarłat - strony firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dziś kupiłam nasiona- 6.60zł za 500g:)
~kaskada 2008-12-02 14:07:15.814

a ile kosztuje amarantus?
~nieweganka 2006-01-29 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Quinoa ze smażoną marchewką, papryką i innymi warzywami (wegańska)
Suflet z amarantusa z porem (lakto-wege)
Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska)
Soczewica z kalarepką i innymi warzywami (wegańska)
Pieczone ziemniaki z marchewką i cebulą (wegańska)
Risotto warzywne z marchewką, porem i selerem naciowym (lakto-wege)
Ziemniaki z marchewką i porem na parze, z zasmażką (wegańska)
Surówka z kapusty z jabłkiem, marchewką, porem i selerem (wegańska)
Sos holenderski do szparagów i innych warzyw (bez ograniczeń)
Tosty z czosnkową oliwą, pomnidorami i innymi warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas