7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pikantna zapiekanka z amarantusem i pieczarkami lub prawdziwkami



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

200g amarantusa
tymianek
400ml wody
bazylia
liść bobkowy (laurowy)
3 jajka
2 cebule
100ml mleka
ok. 20g masła
100ml słodkiej śmietany
300g pieczarek lub prawdziwków
parmezan do posypania
sól i pieprz

Przygotowanie:

Ugotować amarantus z liściem bobkowym wg podstawowego przepisu.
Cebulę drobno pokroić i przysmażyć. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do cebuli i dusić przez 5 minut.
Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią. Połowę amarantusa umieścić w formie i na to rozprowadzić pieczarki. Druga połowę amarantusa przykryć pieczarkami. Jajka, mleko i słodką śmietankę razem rozbełtać i polać całość amarantusa w formie.
Posypać parmezanem i piec przez ok. 30 minut przy 200 stopniach.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pikantne leczo z cukinią i pieczarkami (wegańska)
zapiekanka z cykorii z pieczarkami (lakto-wege)
Prawdziwki z grilla (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i pieczarek (lakto-wege)
Zapiekanka z brokuła, kaszy i pieczarek (lakto-wege)
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i tofu (lakto-wege)
Zapiekanka ziemniaczana z papryką i pieczarkami (lakto-wege)
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i papryką (bez ograniczeń)
Zapiekanka penne z brokułem i pieczarkami (lakto-wege)
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i brokułem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas