7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Marynowana czerwona cebula

Świetnie nadaje się jako dodatek do surówek.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

czerwona cebula (2 kg)
główka czosnku
4 szklanki wody
150 ml octu winnego
łyżka soli
łyżka cukru

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w półksiężyce. Zalewa: wymieszać wodę, ocet winny sól i cukier, zagotować. Do słoików wrzucać po ząbku czosnku na słoik, cebulę i zalać zalewą. Dokładnie zakręcić. Pasteryzować 15 minut (słoiki gotować we wrzątku, po 15 minutach słoiczki przełożyć na ściereczkę obrócone do góry dnem)
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-02 22:33:55.907
Źródło/autor przepisu: kiedyś znalazłam gdzieś w internecie, przepis jest odrobinę przerobiony
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marynowane grzybki z cebulą i marchewką (wegańska)
Morskie sojacze (marynowane z cebulą i musztardą) (wegańska)
Marynowana jarzynka z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego (wegańska)
Fasola czerwona podsmażana z pieczarkami marynowanymi (wegańska)
Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami (wegańska)
Chutney z czerwonej cebuli i jabłek (wegańska)
Ryż czerwony z groszkiem i cebulą (wegańska)
Ostra sałatka z ziemniakami, jajkiem i marynowaną w chilli cebulą (bez ograniczeń)
Grzybki marynowane (wegańska)
Marynowane grzybki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas