7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym

Ja podaję zawsze na ziemniakach, ale mile widziana inwencja twórcza :)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

4-6 jajek
0,5 l wywaru warzywnego
pół słoiczka musztardy (w/g mnie sarepska najlepsza) lub chrzan tarty
mąka
gęsta śmietana
sól
pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo.

Zagotować wywar warzywny, dodać musztardę, doprawić i gotować parę minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Musztardę można zastąpić chrzanem (jeśli ktoś woli) - wtedy wyjdzie sos chrzanowy równie dobrze pasujący do jajek i ziemniaków.

Zagęścić wodą z mąką i śmietaną. Gdy sos jest już gotowy, wrzucić do niego jajka przekrojone na połówki lub ćwiartki.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-04 20:18:18.435
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z jajka i cykorii z sosem chrzanowym (bez ograniczeń)
Sos chrzanowy (wegańska)
Sos musztardowy (wegańska)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos chrzanowy z otrębami (lakto-wege)
Sos chrzanowo-jabłkowy (lakto-wege)
Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)
Kotlety ziemniaczane z sosem chrzanowym (ovo-wege)
Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas