7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Roladki warzywne z sosem jogurtowo-ziołowym

Przerobiony na wege pomysł z programu Dietosfera.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 płatki papieru ryżowego
kilka listków świeżego szpinaku
1 mały słoiczek sosu pesto
1 marchewka
1 mały pęczek szczypiorku
kilka sztuk kiełków
+ folia spożywcza

sos jogurtowo-ziołowy:
1 mały jogurt
sól
pieprz
natka
kolendra (listki, nie nasiona)
koperek
szałwia
tymianek

Przygotowanie:

Namoczyć papier ryżowy aż zmięknie, położyć na rozwiniętej foli. Następnie na papier ryżowy położyć świeży szpinak, posmarować pesto, do środka dodać marchewkę pokrojoną w długie cienkie paski, szczypiorek i kiełki. Całość zwinąć za pomocą foli. Odstawić na 20 minut do lodówki.

Zrobić sos: wymieszać jogurt z ziołami, solą i pieprzem (do smaku według upodobań). Sos wylać na talerz i stawiać pokrojone pod kątem roladki warzywne.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2009-05-06 17:13:43.218
Źródło/autor przepisu: Witek Iwański
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Falafel w panierce z dipem jogurtowo-ziołowym (wegańska)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos jogurtowy (lakto-wege)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska)
Żółty sos jogurtowy (lakto-wege)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)
Grillowana cukinia z sosem jogurtowym (lakto-wege)
Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas