7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

500 g amarantusa
1/2 l rosołku warzywnego
sól warzywna

4 cebule
4 pory
200 g sera żółtego
2 łyżki oleju
majeranek
pieprz
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Amarantus ugotować na bulionie wg przepisu podstawowego.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Por pokroić na drobne krążki i lekko udusić.

Posmarować foremkę tłuszczem i układać warstwy amarantusa z cebulką i przyprawami, tartym serem i por. Górna warstwa powinna być z amarantusa.

Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C ok. 20 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Słodki suflet z amarantusa (ovo-wege)
Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami (lakto-wege)
Suflet (bez ograniczeń)
Suflet czekoladowy (bez ograniczeń)
czekoladowy suflet (bez ograniczeń)
suflet dla amatorów słodyczy (bez ograniczeń)
Orzechowy suflet z pora (bez ograniczeń)
"Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska)
Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód)
Amarantus z owocami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas