7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kalafior w sosie szpinakowym

Jako dodatek do ziemniaków, makaronów, ryżu lub jako samodzielne danie.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kalafior
sól
cukier

20 dag świeżego szpinaku (ewentualnie mrożony)
4 ząbki czosnku
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 szklanki śmietany
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafior podzielić na większe różyczki i uparować lub ugotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.

Sos: ugotować szpinak, zmiksować ze zmiażdżonym czosnkiem, dodać posiekany szczypior i śmietanę. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Ugotowany kalafior polać sosem szpinakowym.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-22 21:23:11.378
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo smaczne, zjadłam z pokrojonym na ćwiartki pomidorem i 2 jajkami ugotowanymi na twardo, pyszny lekki obiad!
koralina 2011-11-13 12:45:39.938

Super przepis! Tak prosty a niebo w gebie!!!!
~Atram32 2009-05-24 03:05:43.507

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kalafior w sosie Aurora (lakto-wege)
Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska)
Makaron z wegańskim sosem szpinakowym (wegańska)
Szpinakowe canelloni w dwóch sosach (lakto-wege)
Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege)
Smażony kalafior z sosem jogurtowym (bez ograniczeń)
Kalafior w sosie serowym (mmm...) (lakto-wege)
Penne pełnoziarniste z sosem szpinakowo-niebieskim i oliwkami (lakto-wege)
Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym (lakto-wege)
Surówka szpinakowa z rzodkiewką i sosem na bazie tahini (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas