7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos czosnkowy "majonezowy"



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki oleju
1/4 szklanka soku z cytryny
1/4 szklanka wody
czosnek (ja daję ok. 6-5 ząbków)
troszkę soli

Przygotowanie:

Wszystko blendujemy.
Nadesłał(a) veganjihad, dnia: 2009-05-26 23:02:25.09
Źródło/autor przepisu: Roman Rupowski - "700 przepisów kuchni wegańskiej", troszkę zmodyfikowany przeze mnie.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

wypróbowałam ten sos jako dodatek do pizzy. Jak dla mnie super! trochę zapieka sie, konsystencję ma jak hmm miękkie tofu i dość intensywnie smakuje czosnkiem. No i w przypadku jak go zapiekamy mąki dajemy kilka łyżek (bez mąki sie nie zapiecze). No i nie ma już surowej mąki, a i pizza atrakcyjniejsza:)
veganjihad 2011-05-20 16:43:27.287

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege)
Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń)
Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym) (bez ograniczeń)
Majonezowo-jogurtwoy dip czosnkowy (bez ograniczeń)
Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)
Surówka z kalarepki z sosem majonezowym (ovo-wege)
Gruszki w sosie majonezowo-rokforowym (bez ograniczeń)
Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas