7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Szparagi w limonkowo-słodkim sosie z sezamemSos łączy kwaskowy, słony i słodki smak. Miesza się w nim aromat limonki i słodu. Do tego podprażony sezam - boskie :) Danie efektowne w wyglądzie i wspaniałe w smaku.
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób* pęczek zielonych szparagów (ok. 1/2 kg)
* 2 łyżki sezamu * sok z połowy limonki; może być też z cytryny, chociaż to już nie ten sam aromat. * łyżka oleju, neutralnego w smaku * taka pełniejsza łyżka słodu zbożowego (ja użyłam jęczmiennego, który - o ile wiem - jest najmniej słodki ze wszystkich słodów, ale to nie ma wielkiego znaczenia - słód może być dowolny) * spora szczypta soli Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Szparagi z sezamem i imbirem (wegańska)Kalafior na słodko z bananami, tahini i sezamem (wegańska) Sos do sałatek z sezamu i siemienia (wegańska) Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska) Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska) Tahini (sos/pasta z sezamu) z czosnkiem (wegańska) Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska) Sałatka ze szparagów z truskawkami i jogurtowo-rzodkiewkowym sosem (lakto-wege) Szparagi po flamadzku (w sosie jajeczno-ziołowym) (ovo-wege) Sos "Chateau" do ziemniaków, szparagów i innych warzyw (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana 2014-06-12 14:34:07.226