7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Indyjska cykoria z tofu

Szybkie, zdrowe, sycące!



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2-3 cykorie (ale nie jakieś wybitnie małe)
kostka tofu (obojętnie jakiego, każde pasuje)
pół cukinii
ew. cebula albo inne warzywa, które zalegają w lodówce
przyprawy: curry, garam masala, sabji masala etc.
sos sojowy
ew. odrobina syropu z agawy
ew. odrobina octu balsamicznego
oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Kroimy cukinię w kostkę/ paski, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodajemy pokrojone w kostkę tofu i cebulę, a także cykorię i ewentualnie inne warzywa. Posypujemy indyjskimi przyprawami dość obficie, podlewamy sosem sojowym. Można dodać troszkę czegoś słodkiego - ja dzisiaj dałam pół łyżki syropu z agawy i troszkę octu. Dusimy jakiś kwadrans aż wszystko będzie miękkie.

Wskazówki i uwagi:

Dobre z brązowym ryżem / quinoą / samo.
Nadesłał(a) aleksandra, dnia: 2009-06-02 00:19:37.01
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu z warzywami w stylu indyjskim (wegańska)
Łódeczki z cykorii napełniane farszem z awokado i twarogu/tofu (wegańska)
Kofta indyjska (lakto-wege)
Tarta z cykorią (ovo-wege)
Pieczona cykoria (wegańska)
Cykoria duszona (wegańska)
Rozgrzewająca zupa indyjska (wegańska)
Indyjskie curry w 15 minut (wegańska)
Kofta indyjska z kapusty (wegańska)
Sałatka z cykorii z amarantusem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas