7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa warzywna ze zdecydowaną nutą szparagową

Szybka, pożywna i pyszna. Sposób na wykorzystanie "resztek" z innych dań szparagowych.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bulion warzywny - jaki kto lubi, u mnie przygotowany zgodnie z zasadami Kuchni Pięciu Przemian, zawsze z dodatkiem tymianku i lubczyku
szparagi
ziemniaki
marchew
seler (korzeń i liść)
pietruszka (korzeń i nać)
sól
pieprz czarny
lubczyk

Przygotowanie:

Warzywa (z wyjątkiem szparagów i ziemniaków) kroję we wstążki skrobaczką do jarzyn, ziemniaki w kostkę. Pokrojone w kawałki szparagi podgotowuję wcześniej na parze (i wykorzystuję wodę stamtąd).

Gotuję do miękkości, doprawiam wedle upodobań.
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-06-14 21:44:16.199
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa szparagowa na zimno (lakto-wege)
Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa warzywna z ryżem (wegańska)
Surowa zupa warzywna (wegańska & RAW)
Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska)
Zupa cieciorkowa z sokiem warzywnym (wegańska)
Zdrowa zupa warzywna na chłodno (wegańska & RAW)
Zupa-krem szparagowa zabielana śmietaną (lakto-wege)
Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas