7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Słodki suflet z amarantusa



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

300 g amarantusa
szczypta soli
laska wanilii
laska cynamonu

75 g masła + jeszcze trochę do wysmarowania firemki
skórka z połowy cytryny
100 g rodzynek
3 jajka
100 g miodu

30 g posiekanych migdałów

Przygotowanie:

Amarantus ugotować w potrójnej ilości wody (1l) z solą, wanilią i cynamonem (doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu
przez 15 minut). Dodać do tego masło, startą skórkę cytryny, rodzynki, żółtka i miód, wymieszać. Białko ubić na gęstą pianę. Dodać do amarantusa z dodatkami i wymieszać delikatnie.

Natłuścić foremkę i napełnić masą amarantusową. Przystroić migdałami. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 45 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ze starej strony firmy Szarłat (oferuje produkty z amarantusa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Suflet z amarantusa z porem (lakto-wege)
Suflet (bez ograniczeń)
Suflet czekoladowy (bez ograniczeń)
czekoladowy suflet (bez ograniczeń)
suflet dla amatorów słodyczy (bez ograniczeń)
Orzechowy suflet z pora (bez ograniczeń)
"Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska)
Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód)
Amarantus z owocami (lakto-wege)
Keks z amarantusem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas