7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pycha pasta z awokado i jajka z odrobiną czosnku

Łatwa i pyszna pasta do pieczywa lub faszerowania.

Średnia ocena: [4.25 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 awokado
1 jajko (lub dwa)
sok z cytryny do smaku
ząbek czosnku lub więcej
sól
trochę oliwy
może być natka lub szczypior

Przygotowanie:

Jajko gotujemy na twardo. W tym czasie obieramy awokado, ścieramy na tarce jarzynowej, kropimy sokiem z cytryny. Ugotowane jajo studzimy i też ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Polecam, bo wszystkim smakuje!
Nadesłał(a) Luca, dnia: 2009-06-21 19:10:17.983
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

super dobre właśnie się teraz tym zajadam.!
Kamil K 2012-08-16 21:22:57.987

faktycznie bardzo dobre! ;)
Magda-Andrzej 2010-11-23 12:34:26.575

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku (wegańska)
Pycha kanapki z awokado i warzywami (wegańska)
Kabaczki duszone z mirabelkami i odrobiną czosnku (wegańska)
Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku (wegańska)
Zupa (semi)krem z zielonego groszku z odrobiną czosnku (wegańska)
Pasta z jajka i zieleniny (bez ograniczeń)
Pasta z bakłażanów z dodatkiem cebuli lub czosnku (wegańska)
"Jajeczna" pasta z awokado (wegańska)
Pasta z awokado z cebulką (wegańska)
Masło (pasta) z awokado (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas