7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z truskawek i szpinaku z octem balsamicznym

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

pokrojone na ćwiartki truskawki
podarte na kawałki liście szpinaku
ew. pestki słonecznika

sos:
dwie łyżki oleju z pestek winogron
jedna łyżka octu balsamicznego
płaska łyżeczka miodu lub słodu
płaska łyżeczka musztardy (najlepiej Dijon)

Przygotowanie:

Składniki łączymy ze sobą, zostawiamy na kwadrans do 'przegryzienia'. Można dodać pestki słonecznika (po kilku minutach we wrzątku będą właściwie jak świeże!).

Wskazówki i uwagi:

W/w sos pasuje również doskonale do rukoli.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2009-07-04 12:44:43.153
Źródło/autor przepisu: Kitten, wegedzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Truskawki w occie balsamicznym (wegańska)
Sałata z winegretem z octem balsamicznym (wegańska)
Deser z awokado z octem balsamicznym (wegańska)
Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska)
Sałatka ze szpinaku i truskawek (wegańska & RAW)
Surówka z truskawek i kiełków słonecznika (wegańska)
Surówka ze szpinaku z pieczarkami i pomidorami (wegańska)
Surówka z pomidorów i świeżego szpinaku (wegańska)
Surówka z ogórka, mango i szpinaku (wegańska)
Surówka biało-czerwona z białą rzodkwią i truskawkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas