7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Biszkopt z amarantusem

Do przygotowania tortu lub jako podstawa ciasta owocowego.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

6 żółtek
6 białek
40 g cukru pudru
cukier waniliowy
cytryna
80 g cukru kryształ
70 g mąki
80 g poppingu z amarantusa

Przygotowanie:

Żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i pokrojoną w kostkę cytrynę zmiksować. Białko ubić na gęstą pianę, dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę i popping.

Całość wolno wymieszać i przełożyć do formy. Piec.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopt 2 (ovo-wege)
Biszkopt 3 (ovo-wege)
Biszkopt (ovo-wege)
Biszkopt na białkach (ovo-wege)
Biszkopt zaparzany (ovo-wege)
Biszkopt z owocami (ovo-wege)
Biszkopt z serem (bez ograniczeń)
Biszkopt z rabarbarem (bez ograniczeń)
Biszkopt z jabłkami (ovo-wege)
Biszkopt wegański (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas