7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku

Podawać na przekąskę z grzankami, bułką lub pitą.

Średnia ocena: [3.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1-2 bakłażany
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki oliwy
2-3 łyżki pokruszonych włoskich orzechów (albo więcej :)
1 ząbek czosnku
1/3 zielonej papryki (chyba nie jest taka bardzo konieczna... jak dla mnie)
1 papryczka jalapeno lub odrobina ostrej papryczki w proszku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Upieczonego bakłażana odcedzić i odcisnąć, zdjąć skórkę i usunąć gorzkie nasiona. Drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Ucierając, stopniowo dodawać oliwę.

Czosnek utrzeć. Paprykę pokroić w kostkę. Jalapeno drobno posiekać. Bakłażany wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić.
Nadesłał(a) ~xoa, dnia: 2009-07-15 09:30:46.859
Źródło/autor przepisu: Agnieszka Kręglicka, ugotuj.to
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


takie sobie...

Kamil K 2012-08-16 21:21:37.97

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pycha pasta z awokado i jajka z odrobiną czosnku (ovo-wege)
Zupa (semi)krem z zielonego groszku z odrobiną czosnku (wegańska)
Pasta serowa z gruszkami i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem (lakto-wege)
Kabaczki duszone z mirabelkami i odrobiną czosnku (wegańska)
Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku (wegańska)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Pasta brokułowo - bakłażanowa (wegańska)
Pasta z bakłażanów z dodatkiem cebuli lub czosnku (wegańska)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas