7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grillowana cukinia z sosem jogurtowym

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

cukinia

sos jogurtowy:
kubek jogurtu naturalnego
natka pietruszki (pół pęczka)
4 łyżki oliwy z oliwek
2-3 ząbki czosnku
łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie składniki sosu i odstawiamy go do lodówki.

Cukinię kroimy na plastry ok. 0,5 cm grubości, posypujemy je solą i pieprzem, a następnie kładziemy na ruszcie od grilla. Pieczemy je z obu stron tak, żeby były złote, a zarazem chrupiące. Podajemy z sosem jogurtowym.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-07-18 17:19:53.353
Źródło/autor przepisu: gotowanie.onet.pl autor: oper1
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos jogurtowy (lakto-wege)
Żółty sos jogurtowy (lakto-wege)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)
Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)
Smażony kalafior z sosem jogurtowym (bez ograniczeń)
Oładki z owocami w sosie jogurtowym (bez ograniczeń)
Spaghetti z czosnkowym sosem z cukinii (wegańska)
Ziemniaki z kalafiorem lub kapustą w sosie pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)
Sałatka ze szparagów z truskawkami i jogurtowo-rzodkiewkowym sosem (lakto-wege)
Kalafior z sosem jogurtowo-orzechowo-czosnkowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas