7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Helki sałatka z kiszonej kapusty - z selerem naciowym, awokado i jabłkiem

Zupełnie inna sałatka z kiszonej kapusty.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/2 kilo kiszonej kapusty
3-4 łodygi selera naciowego
1-2 awokado
1 jabłko
4 łyżki oliwy z oliwek (najlepsza z pierwszego tłoczenia – zielony kolor)
świeża ostra papryczka (jalapeno), jeżeli jest dostępna
sól
pieprz
cukier (lub słodzik w proszku)

Przygotowanie:

Kapustę odcisnąć, pokroić. Selera naciowego pokroić w cienkie plasterki, awokado w kawałki. Jabłko przekroić na 4, a potem na plasterki. Papryczkę również pokroić.

Wymieszać składniki i podawać do obiadu, kolacji lub jako przekąskę.

Wskazówki i uwagi:

Ja bardzo lubię ją jeść na cienkim żytnim chlebku z masłem (jako kanapkę).
Nadesłał(a) helutka67, dnia: 2009-07-19 13:48:55.238
Źródło/autor przepisu: Helena Larks
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielona sałatka z selera naciowego, awokado i mięty (wegańska)
Sałatka ziemniaczana z selerem naciowym w sosie z awokado (wegańska)
Bigos z kabaczka, selera naciowego i kiszonych ogórków (wegańska)
Sałatka makaronowa z selerem naciowym (wegańska)
Chrupiąca sałatka z selerem naciowym (lakto-wege)
Sałatka z awokado z jabłkiem i cebulą (ovo-wege)
Surówka z cykorii z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i selerem (ovo-wege)
Sok warzywny z kapusty i selera naciowego (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i olejem orzechowym (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas