7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

200g mąki z amarantusa
100g miodu
2 łyżki ciepłej wody
5 jaj
plasterek cytryny
1/2l słodkiej śmietany
marmolada

Przygotowanie:

Spód biszkoptowy:
Żółtko, miód, wodę i plasterek cytryny zmiksować. Dodać mąkę i ubite białko. Dokładnie wymieszać. Masę wlać do formy i piec przez ok. 30 minut w temperaturze około 180 stopni. Złocisto-żółty biszkopt ostudzić i przeciąć wzdłuż na dwie części.

Nadzienie:
1/4l ubitej śmietany wymieszać z marmoladą i posmarować spodni biszkopt. Przyłożyć drugą połówką biszkoptu. Resztę śmietany wykorzystać do ozdobienia.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Myślę, że przepis dobry :).
Czy można czymś zastąpić plasterek cytryny np. plasterkiem pomarańczy? :))
~Asia 2010-03-13 12:42:43.323

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopty (ovo-wege)
Marmolada z cytrusów (wegańska)
Marmolada z bananów (wegańska)
Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege)
Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń)
Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege)
Marmolada z owoców róży i pomidorów (wegańska)
Wafel amarantusowy (lakto-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas