7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kisiel ze świeżych malin

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szkl. dojrzałych, słodkich malin
ok. 1 szkl. wody (dla dzieci najlepiej mineralnej)
2-3 łyżeczki glukozy spożywczej (może tez być oczywiście fruktoza, zwykły cukier albo słód)
3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej (łyżeczka na każde 100 ml uzyskanego przecieru)

Przygotowanie:

Maliny starannie przebierz, umyj, zalej połową szklanki wody i zagotuj na małym ogniu. Przetrzyj całość przez gęste sito, dodaj glukozę, rozmieszaj i znów zagotuj.

Gdy przecier będzie wrzał, dolewaj cienką strużką mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w pozostałej ilości wody, całość intensywnie mieszaj aż do zgęstnienia. Podawaj ostudzone, ale nie zimne.
Nadesłał(a) ~maxi, dnia: 2009-07-30 14:04:20.425
Źródło/autor przepisu: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,5207307.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pycha !!!!
Qmcia 2010-07-14 18:50:05.193

Dodałam 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, ale płaskie. Poza tym trzymałam się przepisu. Wyszedł świetny kisiel :) Chociaż mój Wojtek dosładzał, ale wg. mnie był idealny ;)
patrycccja 2009-08-05 20:15:02.18

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kisiel z żurawin, rabarbaru, malin lub innych owoców (wegańska)
Kisiel wiśniowy (wegańska)
Kisiel jabłkowo-malinowy (wegańska)
Kisiel z pigwy z pomarańczami (wegańska)
Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska)
Clafoutis z malinami (bez ograniczeń)
Kisiel z soku, np. z czarnej porzeczki (wegańska)
Chłodnik z arbuza i malin (lakto-wege)
Naleśniki półrazowe z malinami (bez ograniczeń)
Placuszki z malinami / poziomkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas