7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pół paczki (około 200-250g) kuskusu
sól
litr jagód lub malin, truskawek itp.
szklanka mleka sojowego
kilka łyżeczek cukru

Przygotowanie:

Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie rozdrabniamy go widelcem i schładzamy.
Jagody miksujemy z mlekiem i kilkoma łyżeczkami cukru (zależnie od upodobania).
Następnie łączymy na talerzu i dekorujemy jagodami itp.

Wskazówki i uwagi:

Kuskusu (arabski couscous) nie mylić z przetworzonym maniokiem, który w Kamerunie nazywany jest kuskus!
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2009-08-03 11:11:33.062
Źródło/autor przepisu: Martial
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pyszne danie, bardzo lekkie ale sycącę;);)
Olga 2009-08-03 12:53:17.792

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl jagodowy (lakto-wege)
Mrożone jagodowe (wegańska+miód)
Sernik jagodowy z tofu na zimno, z jagodową galaretką (wegańska)
Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege)
Jagodowo-truskawkowy deser (wegańska)
Niebieski koktajl jagodowy (lakto-wege)
Lody bananowo-jagodowe (wegańska)
Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW)
Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska)
Makaron z owocami (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas