7607 przepisów wegetariańskich
w tym 4813 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Panierowane i faszerowane pieczarki

Smaczna i pożywna potrawa dla smakoszy pieczarek:)



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

kilka średniej wielkości pieczarek (ilość zależy od Ciebie)
cebulka lub por
koperek
natka pietruszki
sól
pieprz
inne przyprawy wg. gustu
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Surowe, obrane (jeśli są młodziutkie wystarczy tylko umyć) pieczarki wydrążamy pozostawiając same kapelusze z miejscem na farsz.

To, co odkroiliśmy, drobno siekamy, siekamy również cebulkę, koperek i natkę. Wszystko mieszamy razem dodając trochę soli, pieprzu, przypraw do smaku. Do farszu dodajemy jedno surowe jajko i bułkę tartą (farsz powinien być gęsty, by przy panierowaniu nie opuścił pieczarek). Gotowym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek i zabieramy się do panierowania. Taplamy pieczarki w jajku, obtaczamy w bułce i wrzucamy na patelnię:)
Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Oczywiście składniki farszu można wymieniać i łączyć według własnego uznania. Świetnie smakują z papryką.
Nadesłał(a) hauadaj, dnia: Aug 6, 2009
Źródło/autor przepisu: moja Mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajka (skorupki) faszerowane i panierowane (bez ograniczeń)
Panierowane pieczarki a'la kotelciki (ovo-wege)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami (bez ograniczeń)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas