7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Crostini

Banalnie prosta, włoska przekąska podawana na ciepło - świetnie się sprawdza na "gadanych" imprezach i jako śniadanie czy podwieczorek...

Średnia ocena: [4.75 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bagietka
ser mozarella
oliwa z oliwek
pomidory
oregano

Przygotowanie:

1. Bułkę pokroić wszerz i posmarować oliwą.
2. Ser zetrzeć na tarce (grube oczka), a pomidory pokroić w drobną kostkę.
3. Na pokrojone kromki bułki położyć pomidory, ser i posypać oregano.
4. Wrzucić do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-06-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: koleżanka mieszkająca we Włoszech
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Hmm czy to nie to samo co brushetta?
~yamaszka 2007-01-05 00:00:00.0

Lubię tę psychodeliczną zabawę. To mój trzeci wpis ;-). Jakoś pominąłem 2004 rok...
"Przepraszam za nie na temat"
~Rafal 2005-08-08 00:00:00.0

Przepis brzmi bardzo prosto- i bardzo smacznie:) Mam nadzieję, że niedługo będę mogła sobie zjeść Crostini^^
~oilia__ 2005-07-21 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Crostini czyli chleb czosnkowy (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas