7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szparagi zapiekane z pieprzem

Prosta i smaczna przystawka do obiadu. Świetna na zimno lub gorąco.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

zielone szparagi - pół kilo (pęk)
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
sól
grubo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Umyć szparagi i odciąć białe włókniste końce. Dokładnie natrzeć szparagi oliwą. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Układać szparagi jeden przy drugim, tylko w jednym rzędzie. Posolić, popieprzyć. Ja dodaję sporo pieprzu, bo lubię bardzo ostre potrawy.

Umieścić w nagrzanym piekarniku na 20-30 min. w zależności od grubości szparagów. Szparagi powinny być miękkie, ale nie powinny się rozpadać.
Nadesłał(a) helutka67, dnia: 2009-09-02 14:25:30.443
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń)
Awokado z cytryną i pieprzem (wegańska)
Pasztet z grochu z zielonym pieprzem (wegańska)
Brzoskwinie w aromatycznym syropie z pieprzem (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege)
Naleśniki ze szparagami i beszamelem (bez ograniczeń)
Balsamiczne szparagi z marchewką (wegańska)
Szparagi z sezamem i imbirem (wegańska)
Makaron ze szparagami i oliwkami (wegańska)
Zimna zupa ze szparagów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas