7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marokańska sałatka ziemniaczana - z oliwkami i kaparami

Średnia ocena: [3.6666666666666665 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

0,5 kg małych ziemniaków
2 łyżki czarnych oliwek
czerwona cebula
2 łyżki kaparów
oliwa z oliwek
ocet winny / jabłkowy
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w wodzie lub na parze, obieramy i kroimy w ćwiartki.

Do wystudzonych ziemniaków dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone oliwki, kapary, oliwę, ocet, szczyptę soli i pieprz. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 1/2 godziny do lodówki. Smacznego.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2009-09-07 16:16:15.066
Źródło/autor przepisu: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/marokanska-salatka-ziemniaczana/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka ziemniaczana z oliwkami i oliwą z oliwek (wegańska)
Makaronowa sałatka śródziemnomorska z papryką, pomidorami, oliwkami i kaparami (wegańska)
Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami (ovo-wege)
Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska)
Sałatka ziemniaczana (kartofel salat) z sałatą, oliwkami i papryką (wegańska)
Sałatka ziemniaczana (kartofel salat) z ogórkami kiszonymi, oliwkami i pestkami (wegańska)
Lipcowa sałata z fetą, oliwkami, kaparami i winegretem (lakto-wege)
Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska)
Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege)
Fasola perłowa a'la Bożenka - z migdałami, oliwkami i kaparami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas