7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Czerwona kapusta na ciepło

Jako smaczny dodatek do obiadu.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

główka czerwonej kapusty
liść laurowy
2 ziela angielskie
1 średnia cebula
parę kropel soku z cytryny
2 łyżki oleju
sól
łyżeczka cukru
opcjonalnie: jabłko lub 2 łyżki śmietany

Przygotowanie:

Kapustę siekamy w drobne paseczki, zalewamy wodą, dodajemy liść, ziele i odrobinę soli i gotujemy do miękkości. W tym czasie siekamy cebulę w drobną kosteczkę i ewentualnie obieramy i trzemy jabłko na tarce o grubych oczkach.

Odcedzamy kapustę, wyciągamy liść i ziele, dodajemy cebulę, olej, przyprawy i starte jabłko lub śmietanę. Podajemy na ciepło.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-09-07 16:14:27.602
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Fantastyczne! Ja dodałam liść laurowy i 3 goździki dla aromatu. Przepyszne!
darianna 2012-11-11 15:26:50.509

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszona kapusta czerwona (wegańska)
Kapusta czerwona z grochem (wegańska)
Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska)
Sałatka z czerwonej kapusty dla leniuchów (ovo-wege)
Łazanki z czerwoną kapustą na mleku (wegańska)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)
Prosta surówka z czerwonej kapusty z koperkiem (wegańska)
Sałatka z czerwonej kapusty z ananasem i mozarellą (lakto-wege)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z jabłkiem i grejfrutem (lakto-wege)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i śmietaną (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas