7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety z tofu i marchwi "sklejane" siemieniem lnianym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1,5 szkl. miękkiego tofu
1,5 szkl. startej marchwi (na najdrobniejszych oczkach)
1 czubata łyżka siemienia
3 łyżki mąki kukurydzianej
szczypta soli
bułka tarta
olej do smażenia

wersja podstawowa, na słodko:
0,5 szkl. rodzynek
1 płaska łyżeczka cynamonu

wersja na słono wg. Margot:
cebula
majeranek
szałwia (lub inne ziółko)
imbir

Przygotowanie:

Siemię zmiksować z 1/3 szkl gorącej wody. Wymieszać tofu, marchew, cynamon, sól. Dodać siemię i rodzynki, zagęścić mąką.

Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu strona na niewielkiej ilości oleju. Podawać od razu gorące.


Margot z wege.dzieciak.pl: "Dzisiaj zrobiłam dodając zamiast rodzynek duszoną cebulę, a zamiast cynamonu sól, majeranek, szczyptę szałwi i imbiru.Pycha!!!!"
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-09-13 00:31:04.825
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree z prażonym siemieniem lnianym (wegańska)
Szybki i lekki chlebek z siemieniem lnianym (bez ograniczeń)
Pseudo-owsianka z siemieniem lnianym i rodzynkami (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy z siemieniem lnianym (ovo-wege)
Kotlety z cukini i marchwi ze słonecznikiem (ovo-wege)
Pasta z tofu fety z ogórkiem kiszonym, kukurydzą i olejem lnianym (wegańska)
Pomidorowe kotlety z tofu (wegańska)
Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska)
Kotletki z tofu w sezamie (wegańska)
Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas