7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet z soczewicy, czerwonej kapusty i brokuła

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2,5 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy
1 szklanka brokułów
1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty
sok z cytryny
2 duże cebule
2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
sól
majeranek
szczypta gałki muszkatołowej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Brokuły i kapustę udusić na parze, kapustę doprawić sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić. Przepuścić przez maszynkę soczewicę, brokuły, kapustę, cebulę, kaszę. Doprawić do smaku, dodać 2 łyżki oleju. Jeśli masa jest bardzo zwarta, dodać wywar z zupy lub trochę wody.

Formę wysmarować olejem, przełożyć masę, zapiec krótko w piecyku.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-11-12 11:16:51.67
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy (bez ograniczeń)
Pasztet bez jaj, z dyni i czerwonej soczewicy (wegańska)
Pasztet z soczewicy i soi (bez ograniczeń)
Pasztet z soczewicy zielonej (wegańska)
Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska)
Świąteczny pasztet z soczewicy (wegańska)
Zabielana zupa z brokuła i soczewicy (lakto-wege)
Smażone brokuły z kapustą pekińską (wegańska)
Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska)
Pasztet z soczewicy z warzywami i rzeżuchą (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas