7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wyjątkowe nadzienie do naleśników (z buraczków i pestek dyni)

Ania D.: "Warto spróbować zrobić ten farsz, bo ma zaskakujący smak. Dla mojej rodziny to rewelacja! A wszystko się wzięło stąd, że zapomniałam o fasolce, która się w końcu przypaliła, a chciałam na obiad jakieś białko. Czasu było mało, więc padło na pestki dyni."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży czerwony burak
1 duża cebula
1/2 szklanki pestek z dyni
sól
pieprz ziołowy
olej do smażenia

Przygotowanie:

Buraka obrać, zetrzeć na tarce na miazgę, dusić ok. 30 min. w kilku łyżkach gorącej wody (co jakiś czas dolewać trochę wody, by się buraki nie przypaliły).

Pestki z dyni zmiksować w młynku do kawy lub w blenderze na proszek. Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju, dodać do tego buraki i zmielone pestki, trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę. Jeśli masa jest sucha, to dodać trochę wody (żeby dobrze się rozsmarowywała po naleśniku). Doprawić solą i pieprzem ziołowym).
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-10-02 20:56:00.424
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z pestkami dyni (wegańska)
Naleśniki z czereśniami (nadzienie) (wegańska)
Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska)
Pasta z pestek dyni i cebuli (wegańska)
Czerwone nadzienie gryczane do naleśników (wegańska)
Letnie naleśniki z owocami (nadzienie) (wegańska)
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)
Zielone muesli - z jogurtem, kiwi i pestkami dyni (lakto-wege)
Kotlety z pęczaku, brokuła i marchewki z pestkami dyni (wegańska)
Pasztet z pestek dyni z curry i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas